Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Resultat serien 2014/15
Division 1 Skåne
  Namn M
V
O
F
 
P
1 Klippans BK 12 11 0 1
312
-
124
22
2 Bjuvs BK 12 9 0 3
280
-
159
18
3 Ballingslövs BK 12 7 0 5
245
-
214
14
4 BK Trim 12 6 0 6
229
-
210
12
5 Hästveda BK 12 5 0 7
223
-
212
10
6 Malmö Tigers WT 12 4 0 8
165
-
281
8
7 Limhamns BK 12 0 0 12
100
-
354
0
BK Trim - LBK 12 september
LBKs serielag mot Trim 12 september

Säsongens första match var mot alltid starka BK Trim från Bjärnum. LBK åkte med ett ungt och lovande lag där vårt gemensamma mål var att skaffa erfarenhet genom att möta äldre och starkare brottare. Tyvärr så lämnade vi två stycken WO men vi lät oss inte tappa hoppet för de utan samtliga kämpade på och gjorde sitt yttersta.

59 kg

Där lämnade vi WO

66 kg Shang Ahmed – Henrik Nilsson

Shang gjorde en kanonmatch mot den 35 åriga Värnamobrottaren där han tyvärr var lite för avvaktande i början med sin brottning. Shang hade lite för mycket respekt för tiden 3x3 minuter då han kände sig lite osäker gällande sin egen kondition. Det blev många poäng i matchen där Shang låg under med 4-0 i första perioden men reducerade sedan i andra till 12-5. I tredje perioden fick Shang ge sig till slut med siffrorna 19-7. När Shang jobbat upp sin kondition och sitt självförtroende så blir han farlig för många både i serien och i övriga turneringar.

71 kg Philip Andersson – Jonathan Borg

Philip visade med glädje och vilja att allt är möjligt. Det blir en match där Philip ligger under med 2-0 efter första perioden, men med en stark återhämtning står det 6-6 efter andra. Tredje perioden drar Philip ytterligare iväg och slutsiffrorna blir 10-6 till LBK aren. Detta är Philips första serieseger och det kommer bli många många fler framöver. Philip blev även utnämnd till bästa bortabrottare vilket var helt välförtjänt. Detta var ett steg i rätt riktning för den alltid träningsflitiga Philip.

75 kg Tobias Olsson – Anton Hjelm

Tobias fick den otacksamma uppgiften att ta sig an Värnamobrottaren Anton Hjelm. Hjelm har en lång meritlista både som ungdom och juniorbrottare. Han har vunnit många SM medaljer i dessa kategorier och tillhör de främsta i landet. Det blev tekniskt fall för Hjelm efter ett flertal rullningar. Men jag är helt övertygad om att Tobias kommer tillbaka och inte låter sig knäckas av en sådan match. Där finns så mycket brottning i Tobias.

80 kg Fredrik Wrangel – Tim Tufvestam

Om bara Fredrik hade förstått hur bra han är så hade han inte förlorat mot den f.d ungdomsstjärnan Tufvestam. Fredrik blir lite för ivrig i sin brottning då han inte riktigt vet vad han ska göra. Det blev en fallförlust i andra perioden efter ett tveksamt fall men där Tim fick styra lite för mycket. Hittar bara Fredrik ett ”vapen” i sin stående brottning och även i parterren så kan han sätta käppar i hjulet för många duktiga brottare. Fredrik har hårdheten och viljan som krävs för att kunna vinna de tuffa matcherna, nu är det bara att bygga en plan på vad han ska göra så kommer pusselbitarna falla på plats. 

 

85 kg Mihailo Andric – Joakim Fagerblom

Det är inte helt lätt när man som 15 åring ska möta en brottare som är 41 år gammal rutinerad herre. Mihailo går in med ett bra självförtroende och visar verkligen att han vill brottas och vågar utmana. Tyvärr så förlorade Mihailo på fall i första perioden. En match som denna kommer Mihailo ha nytta av i framtida matcher då jag är helt övertygad om att nästa gång de möts så kommer de bli en helt annan kamp där t.om Mihailo står som segrare. Det är just i sådana här möten som man utvecklas som brottare. Denna match var mer värd en hundra träningar.

98 kg Albin Karlsson – Oskar Hjelm

Albin fick möta brodern Hjelm som även han är runt 30 års snåret. Albin går in i matchen med gott mod där tyvärr motståndaren var starkare och äldre och lite tuffare, fall i första perioden. Fler möten med denna typ av motståndare så kommer Albin snart vinna sin första skalp mot en betydligt äldre och erfaren motståndare. Det gäller bara ha tålamod och träna och invänta sin tid. Det finns inga snabba ”quick fix” utan det är hård träning och viljan att vilja vinna som gäller.

130 kg WO

 

Grabbarna gör en kämpainsats trots två WO i bagaget och ett slutresultat på 34-4. Vi ska fortsätta jobba oss fram individuellt där alla ska hitta sitt sätt att brottas. Man får inte tappa stinget utan se möjligheterna istället.

Nästa Seriematch blir hemma mot Ballingslöv den 19 september Limhamns sporthall


LBK - Ballingslövs BK 19 september

Säsongens första hemmamatch på Limhamns sporthall bjöd på härlig underhållning. En hel del supportrar hade samlats för att ta del av fredagens brottningar. Med lite nya idéer och tankar så är föreningens ambition att vi ska försöka ligga på en 100 -150 åskådare per match. Med lite ljus och ljud så blir inramningen mycket bättre och trevligare, lägg därtill underhållande brottningsmatcher så tror vi att många åskådare kommer söka sig till Limhamns sporthall i framtiden.

59 kg Sinan Redzep – Anton Nyberg

Vilken match han gör unge Sinan. Efter att ha gått och fyllt på med vätska en hel dag för att nå upp till gränsvikten 54 kg så var det en fortsatt törstande ung brottare som äntrade mattan. Med sina kvicka maror så styrde han matchen från början till slut. Poängen avlöste varandra och matchen slutade med tekniskt fall till Sinans fördel. Första matchen, första vinsten i serien, vilken start.

66 kg Shang Ahmed – Mats Svensson

Shang börjar lite avvaktande och får med sig en 1-0 ledning efter första perioden. I andra perioden så förlitar sig inte Shang längre på sin kondition utan låter istället motståndaren styra matchen. Det blir till slut en förlust på fall för unge Shang i tredje perioden som alla vet kan bättre än så. När Shang börjar ta för sig och styra sina matcher så blir han farlig för många. Hård träning och vilja, det är receptet för talangen Shang.

71 kg Philip Andersson – Pontus Petersson

Philip hade varit sjuk under veckan och det märktes framförallt i hans tempo i matchen. Philip står emot bra men fick inte ut den brottningen som han ville. Det blir till slut 6-0 till Ballingslövs brottaren. Hade Philip haft en vanlig förberedelse inför matchen d.v.s. utan förkylning och halsont så hade han garanterat tagit hem ytterligare en vinst i serien.

75 kg Ludwig Bengtsson – Christoffer Lindblad

Vilken match han gör Ludwig! Hade de varit 300 personer i Limhamns sporthall så hade taket lyfts. Först en kvick mara direkt från skolboken, följt av en gammal hederlig backhammer så blev det till slut en fallseger för Ludde. En oerhörd härlig vinst för både Ludwig och LBK. Stort grattis Ludwig!

80 kg Fredrik Wrangel – WO

 

85 kg Mihailo Andric – Jonas Plato

Totalt respektlöst så går 15 åriga Mihailo in och tar för sig mot rutinerade Jonas Plato som både är svensk juniormästare och tillhör eliten i just 85 kgs klassen i Sverige. Bara en sådan inledning är guld värd inför framtiden. Sen att Jonas vinner på tekniskt fall efter första perioden spelar mindre roll. Det är det små bitarna som man ska bygga vidare på. Tålamod och hårt arbete är medicinen mot fortsatt utveckling.

98 kg Albin Karlsson – Jesper Plato

Albin fick även han den otacksamma uppgiften att ta sig an en meriterad herre. Han fick möta tvillingbrorsan Jesper som även han är svensk juniormästare och landslagsmeriterad. Albin försökte och gick på bra och det fina i matchen var att han inte gav sig direkt utan gick in och försökte. Att man har inställningen att man ska göra sitt bästa det är det viktigaste, och det gjorde Albin. Albins tid kommer genom fortsatt hård träning.

130 kg WO – Filip Mårtensson

LBK lämnade WO

 

Vi gör en bra hemmapremiär där vi fortsätter jobba mot våra långsiktiga mål. En bra inramning med ljud och ljus gjorde att intrycket för matchen blev extra kul. Tror att fler kommer att dyka upp på LBKs hemmamatcher framöver.

LBK - Bjuvs BK 26 september

Åter igen hemmamatch för våra unga LBKare. Det blev 34-4 till Bjuvs fördel vilket inte var riktigt rättvist. Vi ställde upp med ett fulltaligt lag utan några WO vilket alltid är positivt. Även Bjuv ställde upp med brottare i samtliga viktklasser. Tyckte vi stod upp bra med tanke på att Bjuv har ett flertal brottare som är ute och tävlar på hög nivå.

59 kg Sinan Redzep – Måns Lundgren

Sinan började bra i matchen och tog ledningen med 8-6 efter första perioden. Blev sedan mer avvaktande i sin brottning vilket innebar att ”Bjuvsingen” kunde arbeta sig mer in i matchen och ta över Sinans brottning. Slutligen blev det fallseger för Måns Lundgren vilket inte var helt rättvist med tanke på att Sinan styrde stora delar matchen. Lovar att Sinan kommer vara revanschlysten tills nästa match.

66 kg Danny Svensson – Emil Gustafsson

Danny visar vilket stort hjärta han har. Ställer upp med kort varsel trots att han inte tävlat på många år, fantastiskt. Får den otacksamma uppgiften att ta sig an den svårbrottande Emil Gustafsson som ofta är ute och tävlar runt om i Sverige. Det blir ett fallnederlag efter första perioden men jag är helt säker på att Danny kommer igen.

71 kg Philip Andersson – Linus Eriksson

Att möta en kille som tagit ett flertal SM medaljer både i ungdoms-SM och junior- SM och som dessutom har en internationell merit som ett silver på Ungdoms-EM, det är inte helt lätt. Philip har hela sin brottningskarriär framför sig vilket är en stor lärdom inför framtiden att få tampas mot en sådan kille som Linus. Sen kan man diskutera om det är rätt av en sådan etablerad brottare att dra iväg ett flertal arm och huvudkopplingar som han gjorde. Philip tog förlusten på ett bra sätt och han lät sig inte knäckas av detta, han kommer igen.

75 kg Ludwig Bengtsson – Niklas Amnemo

Samma som i föregående match, en tvåfaldig svenskmästare som vill briljera med kast som inte känns respektfullt med tanke på Bjuvsbrottarens meritlista. Man ska alltid behandla sina motståndare med respekt vilket jag inte tyckte att Philips och Ludwigs motståndare gjorde. Stor heder till Ludwig som inte gick ner sig för denna förlust utan repa sig genom att bli klassvinnare dagen efter på Richthoff cupen.

80 kg Fredrik Wrangel – Jacob Tillheden

Fredrik börjar på ett lysande sätt med att dra iväg den flitigt tävlande Jacob Tillheden på ett enarms kryss, ledning i paus med 6-4. Fredrik styr de två första perioderna men där orken börjar tryta mot slutet i den andra. I tredje perioden tar Tillheden över mer och mer och Wrangel måste kapitulera när han kommer ner i parterr underläge. Tillheden rullar ut Wrangel så att det slutligen blir teknisktfall till Bjuvs fördel. Hade Fredrik vågat tro mer på sin ork och intalat sig själv att även motståndaren var trött så hade han ”trätt” ut sin motståndare i den tredje och sista perioden. Finns mycket brottning i Wrangel, han kommer igen.

 

85 kg Edwin Proos – Gunnar Söderman

Första matchen efter en tids knäskada för den träningsflitige Eddy Proos. När matchen startade igång så var han lite för övertaggad mot den rutinerade Gunnar Söderman som kunde komfortabelt ta ledningen med 5-0 efter första perioden. Eddy kom igen och jobbade sig in i matchen och visade vilken järnvilja han har genom att vinna matchen efter tre perioder med siffrorna 13-11. Vilken upphämtning av den starka Limhamnsbrottaren Eddy Proos. Eddy kommer sätta käppar i hjulet för många i årets serie, en oerhörd tillgång för LBKs serielag.

98 kg Albin Karlsson – Alexander Börvall

Albin fick återigen ta sig upp en viktklass dvs 98 kg där han fick möta en rutinerad seriebrottare vid namn Alexander Börvall. Inte mycket att säga om matchen utan jag vet att Albin snart kommer att få vinna sin första match i årets serie. Albin kommer snart att få brottas i sin rätta viktklass dvs 85 kg då någon av de andra grabbarna få ta steget upp till den lätta tungvikten.

130 kg Kahli Mutalimzada – Henrik Andersson

Kahlil lämnade ett vikthandikapp på 35 kg vilket inte är helt lätt. Möter en motståndare som väger ”några” kilo mer men Kahlil står upp bra i början av den första perioden men förlorar sedan på fall. 

Tycker mig se små små förbättringar hela tiden. Vi står upp bra mot ett gäng som har ett flertal rutinerade herrar. Vi tävlar och kämpar och visar att vi vill framåt, vi kommer igen.

LBK - Hästveda BK 10 oktober

Snacka om nära! 21-19 till Hästvedas fördel var ett steg i rätt riktning för LBKarna. Det var bra matcher där vi var ytterst nära att vinna vår första seriematch för säsongen. Samtliga grabbar gav järnet och stred in i det sista.

59 kg Sinan Redzep – Simon Sjöström

Det blir en fallförlust för unga Sinan, men vilken match han gör. Fast han väger ex antal mindre kilon så står han upp bra mot motståndarna som har några fler kilo på kroppen. Denna kväll var Sinan återigen nära att vinna sin match med sin smarta och explosiva brottning. Fortsätter bara Sinan med träning och åter träning och därtill lägger in några tävlingar så blir han svår för många, inte bara i serien utan i vilka tävlingar som helst.

66 kgJohan Otterström – Nawid Hajizadeh

Teknik, explosivitet, kondition, ”skallningar” ja, denna match innehöll allt man kan önska sig när det gäller brottning. Att det sedan är Johan som är huvudrollsinnehavaren gör ju att det sätter lite extra färg på tillställningen. Johan möter en ojuste och väldigt kvick motståndare som Johan bemöter med effektiv och intelligent brottning. Fallseger i andra perioden blev segerresultat.  Många tyckte det var kul och se Johan åter i aktion och vi alla hoppas att det blir fler matcher för denna ödmjuka och tekniske brottare.

71 kg Philip Andersson – Joel Hult

Philip jobbar för fullt med att hitta sin egen brottningsstil vilket tar tid. Joel Hult blev för svår denna kväll där Philip bjöd på några enkla poäng till Hästveda brottarens fördel. Den vilja som Philip har i sig kommer en dag att ge honom de resultat som han tränar och tävlar för dagligen, det gäller bara att ha tålamod. Det kommer, fortsätt träna och kämpa.

75 kg Tobias Olsson – Alecsander Jonsson

Vem trodde att Olsson skulle rå på ungdomslandslagsbrottaren Alecsander Jonsson, jo, Olsson själv. Vilken match han gör. Han låg visserligen under med 7-0 efter första perioden men man kände hela tiden att Olsson hade något i bakfickan. I tredje perioden så slog domaren i mattan och fallsegern var ett faktum.  En vinst som Olsson var väl värd. Nu gäller det att ladda för nya skalper.

80 kg Fredrik Wrangel – Jesper Forsman

Att Wrangel är en brottare som vill in och brottas på livet är absolut ingen överraskning för någon. Vilka fina kast han fick iväg denna kväll, bra snärt och bra höjd precis efter skolboken. Fredrik känns mycket säkrare nu när han går in med sin högerarm och styr matchen såsom han vill. Ett stort steg mot säker och effektiv brottning, ska bli kul och följa i fortsättningen.

85 kg Albin Karlsson – WO

98 kg Edwin Proos – Robin Liljegren

Eddy började bra och var ytterst nära att få iväg ett nacksving alldeles i början av matchen. Rutinerade Liljegren lyckades vända det till sin fördel och fick därmed chansen till att dra iväg sin specialare, arm och huvudkoppling. Tyvärr så lyckades inte Eddy ta sig ifrån hans björnkoppling vilket resulterade i tre snabba kast för Hästveda brottaren. Helt övertygad om att Eddy kommer tillbaka full av ny energi mot nästa match, nu gäller revansch.

130 kg WO – Edvin Henriksson

 

Som sagt så var vi nära vår första seger för säsongen. Det viktigaste är inte segrarna utan att vi känner att vi är på rätt väg. Som tränare är jag helnöjd med resultatet och vi fortsätter jobba mot våra mål som vi alla har
Malmö Tigers - LBK 14 oktober

Match igen mot alltid lika starka Malmö Tigers ute på Kulladals sporthall. Tyvärr så fick vi lämna två stycken WO vilket blir en tung start i seriematchen med 0 – 10 i ”baken” vilket inte är så kul. Våra grabbar på mattan kämpade i alla fall tappert och stod upp mot Tigersbrottarna. I vissa situationer så måste vi bli lite tuffare, att våga ta för sig under hela matchen, slå sig fram ”här kommer jag”. Periodvis så är vi där, men vissa lägen så blir vi lite för ”snälla”. Men vi är på rätt väg och jag ser inslag under matchens gång att vi är på rätt väg i vårt matchande och tänk.

59 kg Sinan Redzep – Walid Mamondi

Sinan möter en betydligt äldre och framförallt tyngre motståndaren. Walid blev för stark denna kväll och vinner på tekniskt fall i första perioden. Sinan har viljan, men behöver bli lite tuffare mot de här äldre killarna, inte helt lätt när man är 15 år gammal men det kommer. Träning och åter träning så kommer framgångarna.

66 kg WO

71 kg Philip Andersson – Hashem Nasr

Philip var alldeles för avvaktande i sin brottning. Tigers killen fick lite för lätta poäng, men vilken vilja ”Fille” visar upp när han gång på gång aldrig viker ner sig. Fast matchen slutar med tekniskt överlägsenhet så ska Philip ta med sig sin vilja mot nya träningar och matcher och hela tiden jobba för att hitta sin egen stil i matcherna.  

75 kg Tobias Olsson – Salman Muhamade

Olsson gör en av sina bästa matcher trots att han förlorade. Ledning i första perioden med 6 – 1. Olsson brottades finurligt och hade efter period två perioder ledningen med 7 – 3. Tyvärr så började orken tryta och Salman kunde jobba sig mer och mer in i matchen. Poängförlust med 12 – 8, men en kanonmatch av Olsson.

 

 

 

 

80 kg Mihailo Andric – Walid El-Eina

Mihailo gör en stark insats mot en mycket äldre och rutinerad motståndare. Sådan vinst har man nytta av i framtiden. Låg under med 6 – 0 efter första perioden men där Mihailo aldrig gav upp utan visade prov på mod och beslutsamhet och kunde till sist vinna matchen med knappa 8-7, strong insats av en kille som hela tiden går från klarhet till klarhet.

85 kg Albin Karlsson – Fakundo Mendez

Albin gör en strong insats mot den stora och starka Fakundo. Albin visar prov på stabil seniorbrottning, men där det emellanåt blir lite ”pågabrottning”, men vilken utveckling grabben gått igenom. Leder med 6-5 efter första perioden vilket inte många trodde. Släpper sedan lite för lätta poäng men brottarna följs åt i tre perioder där siffrorna till slut blir 17-6 till tigers brottarens fördel. Albin har fina bakåtkast som han ska nyttja mer i sina matcher, men det kommer ju mer matchtränad han blir, då kommer även självförtroendet. Bra jobbat!

98 kg Edwin Proos – Egzon Shabanaj

Eddy fick revansch från förra mötet mot Hästveda. Fick vinna komfortabelt på tekniskt fall efter två perioder efter stabil brottning. Får Eddy bara hålla sig skadefri så blir han farlig när han väl kommer ut och tävlar på de olika cuperna runt om i Sverige.

130 WO

 

Det blev 25-9 till Tigers fördel. Matchen var betydligt jämnare än vad siffrorna visar. Vi är på gång och jag tror att Tigers kommer få svårt mot oss när vi möts återigen fredagen den 24 oktober, då på hemmaplan. Bra kämpat grabbar!

LBK - BK Trim 24 oktober


59 kg

Där lämnade vi WO

66 kg Johan Otterström – Henrik Nilsson

Johan fick en riktigt obehaglig start på denna match då han åkte iväg på ett par arm och huvudkopplingar. Men Johan redde ut det hela och samlade sig och han jobbade sig långsamt in i matchen igen. Efter tre perioder så blev det till slut siffrorna 11-4 till Johan. Strong insats av Johan mot denna rutinerade Värnamo brottare.

71 kg Philip Andersson – André Jönsson

Philip fick den otacksamma uppgiften att möta Tyringe brottaren André Jönsson. Ett par arm och huvud kopplingar gjorde att Philip aldrig fick en riktig chans att visa vad han går för. Helt övertygad om att Philip kommer igen, det behövs några förluster innan man knäcker den berömda koden.

75 kg Fredrik Wrangel – Anton Hjelm

Anton Hjelm stod för motståndet när Fredrik äntrade mattan denna kväll. Vi alla hade stora förhoppningar att Wrangel skulle ge junior stjärnan och Värnamo brottaren en riktig match. Tyvärr så kom Fredrik aldrig riktig till sin rätta och därmed kunde Hjelm vinna på fall redan efter första perioden.

80 kg Mihailo Andric – Tim Tufvestam

Mihailo gör en kämpainsats mot den betydligt äldre och rutinerade Tim Tufvestam. Mer fart och beslutsamhet så hade siffrorna blivit helt annat, men det ska vara skillnad mellan två brottare där det skiljer ex antal år emellan. Det blev tekniskt fall till Trim brottaren efter två perioder, 13 -1.

85 kg Albin Karlsson – Jimmy Persson

Albin mötte Hököpinge brottaren Jimmy Persson. Albin försökte och gav sig inte en tum mot en brottare som i stort sett under hela matchen knuffade ut Albin från mattan. När väl Albin börjar våga slå först i sina matcher så kommer han bli farlig framöver. Att få in tänket, nu drar jag iväg, då kommer vinsterna mot de här grabbarna. Tålamod och fortsatt träning är medicinen.

 

 

 

98 kg Edwin Proos – David Svensson

Eddy visade vilken fighter han är trots att han varit krasslig under hela veckan. Han dominerade matchen totalt och besegrade David Svensson på tekniskt fall efter andra perioden.

 

130 kg Henrik Modén – Michael – Strömberg

Debut för Henrik denna kväll. Går in och satsar allt vad han kan men tyvärr så får han inkassera en förlust på fall redan i den första perioden. Mer träning och matcher så blir Henrik farlig för många av Skånes tungviktare i den skånska serien.

 

  

LBK - Malmö tigers 24 oktober

Match två mot Malmö Tigers, nu äntligen skulle vi vinna vår första match denna säsong. Det blev tighta siffror till slut, 24 – 16 till tigrarna. Våra grabbar gjorde en bra match och med lite flyt så hade vi haft vår första vinst.

59 kg WO

66 kg  Johan Otterström – Edis Jajovski

Johan fick en ganska hård batalj mot Edis som hela tiden slet och spjärna emot. Men efter en ledning med 7-4 så vann Johan på fall helt rättvist mot en mycket tröttkörd tigers brottare.

71 kg Philip Andersson – Hashem Nasr

Som sagt, det krävs några förluster innan det vänder. Det blev en fallförlust för Philip även denna match. Fortsatt träning och framförallt hitta sin brottningsstil gäller för Fille inom de närmsta. Fokusera och komma fram till vilken stil man vill brottas på, ge inte upp utan fortsätt kämpa på.

75 kg Fredrik Wrangel – Salman Muhamade

Det är aldrig bra och tänka att det här blir inga problem. Tror att många och även Fredrik själv förmodade att denna match skulle gå som en dans för Wrangel. Men om nu Fredrik kom fel in i den första matchen så blev det ännu mer fel i denna tigers match. En konstig och besvärlig match som avslutades med fall redan i första perioden. Lite trist avslutning eftersom Wrangel de senaste matcherna levererat bra och stabil brottning, men så är det inom brottningens värld, upp och nedgång.

 

80 kg Mihailo Andric – Mohamed Madawi

Mihailo gör återigen en bra match där han går in respektlöst mot den några år äldre Mohamed. Det blir en fallvinst redan efter första perioden för Mihailo. Nu väntar ett fyra dagar långt läger i Helsingborg för denna unge LBK are i U-landslagets regi. Bra jobbat.

 

85 kg Albin Karlsson – Egzon shabani

Detta var verkligen en match som svängde. Albin jobbade på och var hela tiden nära att ta poäng. Men det blev Egzon som vid varje tillfälle tog de avgörande poängen. Rent konditionsmässigt så var Albin överlägsen och de som han behöver slipa och träna på är att våga trycka på i de avgörande lägena. Stabil insats av Albin som tyvärr förlorade på tekniskt fall efter tre perioder.

 

 

98 kg Edwin Proos – WO

 

130 kg Henrik Modén – Anders Backman

Henrik fick möta den stora Anders Backman som vann komfortabelt på fall efter första perioden. Det är bara att jobba vidare mot nya matcher för Henriks del.

Ballingslövs BK - LBK 7 november

Säsongen börjar lida mot sitt slut. Vi åkte upp till Ballingslöv denna fredagkväll, åtta taggade LBK brottare. Tycker att killarna gör sin bästa lagmatch av samtliga matcher hittills. Denna fredag så var vi ytterst nära vår första seger. 22 – 15 till BBKs fördel.

59 kg Sinan Redzep – Anton Nyberg

Sinan möter samma kille som hemmamötet. Sinan brottas stabilt och vuxet genom hela matchen. Ett par kryss fick han iväg innan han placerade sin motståndare på fall efter två perioder, snyggt jobbat.

66 kg Philip Andersson – Alexander Nilsson

Har aldrig sett Philip så förberedd inför en match tidigare. Man såg redan på uppvärmningen att Philip skulle brottas ut ordentligt. Redan i första perioden så placerades Alexander Nilsson på rygg. Mycket roligt och se.

71 kg Shang Ahmed – Mats Svensson

Hade bara Shang tränat kontinuerligt så hade detta varit en munsbit för honom. Man ser i Shangs brottning att han inte riktigt vågar i avgörande situationer. Det blir så stora siffror som tekniskt fall till motståndaren vilket jag tycker är lite missvisande, matchen var jämnare än så. När väl Shang ligger på en normal dos träning så blir hans brottning mycket säkrare.

75 kg Ludwig Bengtsson – Kim Svensson

Pang boom och fall! Fallseger i första perioden efter trygg och stabil brottning från Luddes sida. Ludde är en klippa i LBKs serielag.

80 kg Mihailo Andric – Anton Olsson

Även här så tycker jag att siffrorna var jämnare än vad resultatet blev. Tekniskt fall för rutinerade Olsson efter två perioder. Stor eloge till unge Mihailo som alltid går in i matcherna orädd och med en härlig vinnarinstinkt. Vinster mot de rutinerade ”rävarna” kommer inom snar framtid, det är jag säker på.

85 kg Albin Karlsson – Jonas Plato

Återigen fick Albin ta sig an landslagrutinerade Jonas Plato. Fall efter första perioden efter ett par stycken otäcka arm och huvudkopplingar. Med mer träning och fräckhet så kommer Albin närma sig dessa brottare inom snar framtid.

98 kg Edwin Proos – Jesper Plato

Det var många kilos skillnad mellan Eddy och svenske mästaren Jesper Plato. Eddy var ytterst nära att sätta honom i ett nacksving, millimeter ifrån. Det blev tekniskt fall mot broder Plato men Eddy går in respektlöst mot honom vilket är ett steg i rätt riktning. Får Eddy bara hålla sig frisk och träna på så kommer även han närmre och närmre mot dessa meriterade killar. Bra jobbat

130 kg Henrik Modén – Johan Sandell

Henrik gör en kanonmatch. Henrik lämnar 20 kg i vikthandikapp, men vilken match han gör.  I två perioder så stressar Modén sin motståndare genom att jobba på nacken gång på gång. Tyvärr så blir vikten det avgörande till sist när Johan vinner på tekniskt efter två perioder.

Bjuvs BK - LBK 14 november

Det blev en riktig nostalgikväll när vi mötte Bjuvs brottarklubb på bortaplan. Deras genomsnittsålder denna kväll var betydligt högre än vårt lag. Kvällens match hade lockat till sig en stor skara Bjuvsbor vilket naturligtvis var glädjande för alla. Just denna kväll över lag så gjorde inte våra grabbar sina bästa matcher, men de kunde trösta sig med att de fick med sig en himla massa erfarenhet istället.

59 kg Sinan Redzep – Måns Lundgren

Det blev ingen revansch för Sinan mot Måns Lundgren denna kväll. Vid förra mötet blev det en jämn tillställning vilket denna kväll resulterade med en fallförlust i första perioden. Ledningen var 6-4 till Lundgren när fallförlusten blev ett faktum. Säker på att talangfulla Sinan snart är på ”hugget” igen.

66 kg Philip Andersson – Jonny Wiegerth

Philip mötte den första ”gubben ”denna kväll. Wiegerth som i stort sett behövde syrgas redan efter 1.30 stred emot enda fram till slutet av den tredje perioden. Philip plockade poäng efter poäng och kunde till slut vinna på tekniskt fall, 16-4. Philip som fortsättningsvis ska träna mer på att ligga på motståndaren betydligt mer och stressa honom till att slå sig fri från hans attacker. En bra och lärorik match för den alltid så träningsflitiga Philip.

71 kg WO – Tony Wilkman

75 kg Tobias Olsson – Thomas Jörgensen

”Gubbe” nr 2 gick till Olsson. Olsson som styrde matchen mot en motståndare som inte hade balansen på sin sida och där Olsson tog poäng i stort sett när han ville. Det blev tekniskt fall i andra perioden för Olsson utan att släppa ifrån sig ett enda poäng.

80 kg Mihailo Andric – Patrik Jansson

Miahilo som fick ta sig an den mest meriterade ”gubben” av dom alla. Patrik Jansson som blev svensk mästare 1996 och som dessutom varit förbundskapten för damerna. Mihailo hade alldeles för stor respekt mot 42 åriga Jansson. Det blev tekniskt fall för Jansson redan efter en period vilket var tur för en oerhört trött Bjuvsbrottare. Hade Mihailo varit lite mer avvaktande och inte bjudit på så många poäng, så hade Mihailo jagat honom av mattan de återstående perioderna. Mihalio blev en erfarenhet rikare av att brottas denna match.

 

85 kg Albin Karlsson – Gregorios Nikitidis

Albin mötte den äldsta av alla ”gubbarna” då han tog sig an 49 åriga ”Goddi” Nikitidis. Det blev en lång match där Albin inte riktigt jagade och låg på sin motståndare. Nikitidis som trots sin ålder hade bäst kondition av samtliga Bjuvsbrotttare vann till slut med poängen 11-3. Även här en match som Albin kommer ha stor nytta av i framtiden.

 

 

98 kg Edwin Proos – Daniel Lindholm

Eddy som fick den yngste av gubbgänget nämligen f.d Klippanbrottaren Daniel Lindholm. Lindholm som inte längre är så aktiv inom brottningen blev en för svår nöt för Eddy. Fallförlust i första perioden efter en rejäl nacksvingskoppling av Bjusbrottaren. Eddy som i början av matchen gjorde en stabil och säker inledning vilket såg hoppfullt ut. Tyvärr så blev det fall redan första perioden.

130 kg Henrik Modén – Henrik Andersson

Det blev inte repris på Henriks stabila match från förra fredagen. Henrik Andersson kunde vinna betryggande på tekniskt fall efter första perioden. Viktig att nämna att Andersson inte tillhörde ”gubb”gänget utan deras ordinarie lag som i vanliga fall brottas i serien.

 

Tror att LBK brottarna lärde sig mycket från denna match. Framförallt att brottas inför en så stor publik som det var denna kväll, och även såklart att möta så rutinerade herrar som Bjuv ställde upp med denna kväll. En kul och lärorik kväll för våra unga brottare…

 
Facebook/Instagram
Övrigt
Sponsorer