SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Ledare

 

Magnus Freij

 

Magnus Freij inledde sin karriär i IK Sparta i mitten av 70-talet. Att det skulle bli brottning för Magnus var ingen tillfällighet. Farfar Lorentz var EM bronsmedaljör under sin tid slutet av 40-talet, och Magnus far Leif, även han framgångsrik med EM och VM Silver under mitten av 60-talet. Magnus fick tidiga framgångar redan som ungdomsbrottare. Två gånger fick han ta klivet upp på den översta pallen i svenska mästerskapet för ungdomar. Som toppen av sin ungdomskarriär kan Magnus även titulera sig Världsmästare. Magnus blev Ungdomsvärldsmästare i Stockholm 1980 då det första mästerskapet för ungdomar arrangerades.

 

Som junior blev det även där framgångar, två st medaljer (ett brons och ett silver). Även ett deltagande på Europamästerskapet för juniorer i Leipzig kan Magnus sätta på sitt CV. Magnus tillhörde toppen i svensk brottning under många års tid.

  

Sitt första tränaruppdrag var i den anrika föreningen GAK Enighet där han var verksam under många år. Likaså Skegrie-föreningen Altona fick ta del av Magnus kunskaper under en längre period. När han inte tränar och håller igång så arbetar Magnus för Fritidsförvaltningen i Malmö som idrottsplatsvaktmästare.

 

 

 

Ledare

Jörgen Olsson


Jörgen har varit involverad inom brottningssporten sedan mitten av 70-talet. Aktivt tävlande mellan åren 1976 – 2004 vilket resulterade i ett flertal meriter. Det blev ett junior-EM brons 1988, VM-silver 1991 och ett EM guld 1993. Lägg därtill fyra SM guld som senior och ett JSM guld som junior. Han har deltagit i fem Europamästerskap, tre Världsmästerskap och ett Olympiskt Spel 1992 i Barcelona. Under sina mest intensiva och framgångsrika år så tävlade och tränade Jörgen i just Limhamns BK.


Efter sin aktiva karriär så har han varit tränare i föreningen Marsvinsholms IF under åren 2004 – 2014. Det blev en framgångsrik sejour i Ystad klubben där han som tränare kammade hem nitton SM medaljer totalt i kategorierna ungdom, junior och senior.


Jörgen har även under många år arbetat som idrottslärare/fritidsledare på skolorna Sofielundsskolan och Värner Rydénskolan i Malmö. Han har också verkat som massageterapeut i ett flertal år. Jörgen har även gett ut sin självbiografi. En bok om hans liv/idrottsliv. Boken heter Gossen Ruda - Brottaren som försvann. Boken går bra att beställa via Jörgens hemsida www.ledargreppet.se. Där finns all information gällande hans bok. 


 
Facebook/Instagram
Övrigt
Sponsorer