SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Limhamns BK är en förening som bildades år 1970 genom en sammanslagning mellan föreningarna BK Kärnan & Fiskarenas IF. Vi är en stolt förening som både har historiken och framtidsvisionerna.

LBK har inte bara brottning på programmet. Vi har även sporter som Kickboxning, karate och traditionell boxning. Vi har en stor skara instruktörer med lång och gedigen bakgrund som tar hand om klubbens adepter. I vår förening så jobbar vi med att skapa en nollvision mot kränkningar och andra negativa inslag som absolut inte hör hemma inom idrottens värld. Samtliga som tränar ska få träna efter sina bästa förmågor i en lugn och familjär tillvaro. Limhamns Brottarklubb har både motionsidrottaren och elitidrottaren. Vi jobbar både med bredd och elit vilket vi tycker är en viktig kombination. 
Jämställdhet och rättvisa är något som ligger oss varmt om hjärtat. 
 
Så än en gång, hjärtligt välkomna till Limhamns Brottarklubb & Kampsport
SNART RICHTHOFF!
2023-09-14 14:32
Runt 130 brottare är nu anmälda till lördagens tävling i Limhamns sporthall. Vi kommer tävla på tre mattor, med brottare från hela Skåne, samt ett par klubbar från Danmark. LBK har skapat sig en viss rutin när det gäller att arrangera tävlingar. Richthoffcupen har arrangerats sedan 70-talets början, och vi kan även lägga till två SM-arrangemang (USM 2016 och SM 2020), och även ett DM 2015.
 
Men nu är det åter dags för en Richthoffcup. Vi hoppas på matcher där vi alla kan luta oss tillbaka och låta brottarna på mattan få underhålla oss med fina kast, finurlighet och kreativ brottning. För vissa brottare är detta första gången som de beträder en ”riktig” tävlingsmatta. Tidigare har det varit kretsens nybörjaträffar, men nu är det dags att beträda ny mark, dvs tävlingsmattan. Vi alla som är på plats kan väl lova sig själv, med att vi låter våra unga brottare få möta sin motståndare (endast), och inte en massa tråkiga och onödiga kommentarer från ledare, föräldrar eller andra som påstår sig ”heja” på sina adepter/barn. Tävling ska vara en positiv upplevelse, och inte något som förknippas med negativa termer. Därför ska vi alla istället heja, stötta, muntra upp, klappa händer, ja allt som ser till att våra barn/ungdomar vill fortsätta att tävla under lång tid framöver.
 
Vi hoppas som sagt på en fantastisk tävlingslördag, där vi tillsammans inspirerar stora som små, med att uppmuntra tävlingskonceptet på vårt allra bästa sätt.
 
Klockan 10.00 på lördag startar Richthoffcupen 2023!
U20-SM LIMHAMNS SPORTHALL 6–7 APRIL 2024
2023-08-16 12:18
Limhamns BK är redan igång och förbereder sig inför nästa års U20-SM. Detta svenska mästerskap kommer bli föreningens tredje SM-arrangemang under föreningens 50-åriga era. Tidigare har LBK arrangerat U17-SM 2016, och därefter senior-SM 2020. SM-loggan är nu klar och den pryds naturligtvis av LBK:s regerande U20-mästare Hugo Baff. Hugo som tidigare i år vann sitt första U20-SM i Arboga.
 
Vill även säga stort tack till Dennis Hansen som hjälper klubben med att framställa loggor, affischer och andra marknadsföringsdetaljer, vilket vi är oerhört tacksamma för.
 
Glöm nu inte att pricka in nästa års U20-SM som kommer gå av stapeln i Limhamns sporthall den 6 – 7 april 2024.
 
Hjärtligt välkomna!
EN SORGENS DAG – VÅR VÄN EIRIK HAR LÄMNAT OSS
2023-08-13 12:37
Det finns inga kloka, eller väl valda ord att använda en sorgens dag som denna. Idag söndag mottog LBK det fruktansvärda beskedet om att vår vän, tränare och klubbkamrat Eirik Proos lämnat världen i allt för tidig ålder. Det finns som sagt inga bra ord att använda en dag som denna, för att på något sätt kunna förklara den sorg vi alla känner. Eirik var lojal mot sin förening under hela sin karriär, både som aktiv brottare och därefter som ledare och tränare. Som brottare var han teknisk och finurlig i sin brottarstil, och som tränare/ledare väldigt pedagogisk och helt fantastisk i sitt bemötande, både mot barn och ungdomar. Han kunde fånga hela gruppen med sitt mjuka och stillsamma sätt, och han fick alltid barnen/ungdomarna på sin sida.
 
Limhamns Brottarklubb sörjer idag vår vän Eirik, och saknaden är gigantiskt. Våra tankar går givetvis till Eiriks familj, släkt och vänner, men främst till hans fru Hanna, föräldrarna Anja och Joel och broder Edvin
 
Tack Eirik för all den kraft som du delade med dig till Limhamns Brottarklubbs verksamhet. Fastän du haft det kämpigt under många år, så har du trots detta varit på plats och gjort allt för klubben och dina adepter. Vi alla är tacksamma för att vi fick lära känna dig, och du kommer alltid finnas kvar i klubbens hjärta.
ÄNNU MER SOM HÄNDER!
2023-08-09 09:16
LBK stannar inte ”bara” vid brottning i vårt utbud, utan vi har även kickboxning, karate och traditionell boxning som ingår i vår verksamhet. Brottningsgrupperna kommer igång i nästa vecka (vecka 33), men även övriga kampsportsgrupper. Kickboxning och karategruppen på måndag (14 augusti), samt boxningsgruppen nästa lördag (19 augusti). Kickboxnings och boxningsgruppen är för närvarande fulltaliga, men det går ändå bra att anmäla sig och då bli uppsatt i gruppens kölista. Så fort det blir en plats ledig, hör vi av oss.
 
Hjärtligt välkomna till en ny spännande hösttermin!
MYCKET SOM HÄNDER I HÖST!
2023-08-08 16:08
LBK är redo för ny spännande säsong. Nästa vecka (v.33) är alla LBK:s brottningsgrupper igång, vilket är följande: miniknattar, knattar/nybörjare, knattar/fortsättning, flickor/nybörjare, flickor/fortsättning, pojk-gruppen, FYS-gruppen, motionsbrottningsgruppen samt vår stora ungdom, junior och seniorgrupp. Hösten bjuder även på skånsk seriebrottning där LBK i år tar sig an BK Starke från Trelleborg, samt Bjuvs BK. Som vanligt möter vi upp höstens tävlingskalender med cuper, nybörjarträffar, och andra mycket intressanta tävlingar som vi alla ser framemot.
 
LBK som förening kommer också att förbereda sig för nästa års mästerskapsarrangemang, U20-SM i Limhamns sporthall den 6 – 7 april 2024. Men först ska vi arrangera LBK:s årliga turnering/cup, och det är Richthoffcupen. Den 16 september är det dags, och som vanligt är tävlingen öppen för alla brottare från 9-års kategorin, upp till och med 17-års kategorin, och givetvis för både pojkar och flickor. Inbjudan kommer inom kort.
 
Mycket som händer, och mycket som vi alla ser fram emot!
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Facebook/Instagram
Övrigt
Sponsorer