SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.


Limhamns BK är en förening som bildades år 1970 genom en sammanslagning mellan föreningarna BK Kärnan & Fiskarenas IF. Vi är en stolt förening som både har historiken och framtidsvisionerna.

LBK har inte bara brottning på programmet. Vi har även sporter som Kickboxning, karate och traditionell boxning. Vi har en stor skara instruktörer med lång och gedigen bakgrund som tar hand om klubbens adepter. I vår förening så jobbar vi med att skapa en nollvision mot kränkningar och andra negativa inslag som absolut inte hör hemma inom idrottens värld. Samtliga som tränar ska få träna efter sina bästa förmågor i en lugn och familjär tillvaro. Limhamns Brottarklubb har både motionsidrottaren och elitidrottaren. Vi jobbar både med bredden och eliten vilket vi tycker är en viktig kombination. 
Jämställdhet och rättvisa är något som ligger oss varmt om hjärtat. 

Så än en gång, hjärtligt välkomna till Limhamns Brottarklubb & Kampsport
STOR BROTTNINGSUNDERHÅLLNING I FOLKETS HUS
2022-11-24 14:48
Limhamns BK bjöd verkligen upp till dans när gästande lag som Bergania och BK Pan gästade Limhamns Folkets Hus för match i den skånska elitserien. Limhamns Folkets Hus var välfyllt denna onsdagskväll, och publiken fick verkligen valuta för pengarna. Snygg inramning med ljus, musik och engagerade människor är allt som behövs för att skapa en härlig brottarkänsla. Brottarna bjöd på kast, kamp och härliga brottningsdueller i en atmosfär som är som gjord för just brottning.
Limhamn mötte i första matchen Helsingborgslaget Bergania. Det blev en jämn drabbning som Bergania slutligen redde ut med slutsiffrorna 15 - 11. Vinnarna i LBK-laget var: Axel Baff, Hugo Baff samt Mohamed Ali. Hugo fick även pris som bästa brottare då han vann på teknisk överlägsenhet efter dryga minuten. Matchmässigt vann lagen tre matcher vardera.
 
Lagmatch nummer två stod nu kombinationslaget Marsvinsholm/Pan. Även här blev det en jämn drabbning fram till och med sista match då LBK ledde med 12 - 9 totalt sätt. Johannes Holmström ledde i pausvilan med siffrorna 4 - 2 mot den tidigare svenske mästaren Kalle Persson, och det såg ut som att LBK skulle ro hem lagmatchen. Men en bit in i andra period så blixtrade Kalle till och vann till slut på fall, vilket gjorde att BK Pan kunde vinna lagmatchen med 14 - 12. Vinnarna i hemmalaget var: Axel Baff, Vilmer Nygren och Mohamed Ali. Pris för bästa hemmaprestation fick Vilmer Nygren som i sin seriedebut besegrade Pans Elias Bengtsson på teknisk överlägsenhet efter 1 minuts brottning. Matchmässigt blev det även här 3 - 3 i vinster mellan lagen.
 
Kvällen blev precis såsom vi önskade. Att vi i LBK fick inkassera två knappa förluster spelar egentligen ingen roll. För alla som var i Folkets Hus denna kväll kunde bevittna att LBK har många hungriga brottare som är beredda att satsa fullt ut. LBK-brottarna bjuder på frisk och härlig brottning vilket publiken (lite mer än 100 personer) är villiga att hålla med om.
Tack för en fin kväll, och tack alla LBK-are som ställde upp och såg till att leverera fin brottning, och även ett fint arrangemang. Det går om man vill, och Limhamns BK är en klubb som både kan och vill.
 
Tack än en gång!
LAGMATCH I HÄFTIG BROTTARMILJÖ!
2022-11-22 09:15
På onsdag nu den 23 november är ni alla välkomna till Limhamns Folkets Hus för att skåda brottning i en miljö som är som gjord för vår sport. Anrika Limhamns Folkets Hus där brottningsmatcher arrangerats sedan 50-talets mitt. 19.30 kör vi igång första lagmatchen av två. LBK inleder mot Bergania, och därefter mot Marsvinsholm/BK Pan
Mycket folk, kast, härlig stämning, fartfylld brottning vad mer kan man begära!
Alla medlemmar kommer gratis in, och för alla övriga är kostnaden 50 kr. Vi kommer även servera kaffe, läsk, smörgås, varm korv etc.
 
Alla medlemmar gratis i inträde!
 
Hjärtligt välkommen att uppleva brottning när den är som bäst!
Seriematch och tävling i Svedala!
2022-11-14 14:37
SERIEMATCH OCH SEDAN TÄVLING I SVEDALA!
Det började med seriematch i Trelleborg mot hemmaklubben BK Starke på fredagskvällen. LBK mönstrade komplett lag, precis som senast i Vinslöv. Det blev visserligen förlust i lagmatchen (17 - 12), men det är inte det viktigaste, utan det var de individuella prestationerna. Värt att nämna är våra unga brottare, Axel Baff (vinst), Elliot Gega (vinst) och Melker Nellsjö (förlust). Tre unga grabbar som verkligen visade prov på brottningens goda. De bjöd på kast, kamp, glädje och spänning. Allt var paketerat i ett format, som bådar väldigt gott inför deras respektive brottarframtid. Även Mohamed och Palle kämpade väl i sina matcher, och i sista match fick Johannes Holmström avsluta med att besegra Starkes ordförande på teknisk överlägsenhet.
 
Lördagen bjöd sedan på cup i Svedala. Svedala wrestling cup, en tävling för kategorierna 9, 11, 14 och 17. Många av lördagens tävlande LBK-are är ganska nya i tävlingssammanhang, vilket skulle bli extra intressant att följa. En del av våra mer rutinerade tävlingsbrottare valde att stå över just denna tävling, vilket ibland behövs eftersom det är många tävlingar som arrangeras helg efter helg. Trots detta sände LBK 11 brottare till denna cup. Det betyder att vi har en väldigt bred trupp, vilket känns tryggt och hoppfullt. Fastän LBK uppvisade ett ovant tävlingsgäng, så blir vi andre bästa klubb totalt sätt (bästa killklubb), vilket är helt otroligt. Tre guld, fem silver och tre brons blev den slutgiltiga resultatet.
 
Tack alla LBK-are för den glädje som ni visar upp i dessa tävlingssammanhang. I allt från den viktiga leken efter invägning och inför tävlingsstart, när ni alla leker och skojar med varandra när ni spinger runt på mattan. För man får inte glömma bort att brottning är just en lek, och att det är i själva leken som brottarna utvecklas och skapar sig det livslånga intresset. Barn är barn, och brottning ska lekas fram så mycket det bara går, vilket våra unga LBK-are gjorde denna lördag i Svedala. Och denna värdefulla lek räckte hela vägen fram till att bli bästa killklubb.
 
Tack föräldrar, ledare och andra tillresta supportrar för all stöttning och hjälp.
Träning under höstlovet!
2022-10-31 14:17

Träning som vanligt för samtliga av våra grupper under höstlovet

 

Hjärtligt välkomna!

VILL DU BLI HOPP & LEK TRÄNARE?
2022-10-25 13:44
Limhamns BK har grupper från fyra år och uppåt. Våra yngsta grupper heter Hopp & Lek och där handlar det om gymnastik på brottarmatta. Gruppen är väldigt populär, och vi har varje termin många barn som söker sig till oss.
 
Tyvärr så har en av våra två duktiga ledare redan slutat, nämligen Johanna, och nu inför vårens termin 2023 så kommer även Maria att lämna grupperna pga. nytt civilt arbete.
Därför söker vi nu efter två kandidater (till och med tre), som vill ta hand om, och träna våra unga duktiga tjejer/killar från och med vårens termin 2023.
Du/ni behöver inte kunna någon brottning alls, utan det handlar mer om att kunna inspirera våra unga utövare med lek, rörelse och engagemang.
 
Om detta låter intressant, vänligen hör av Er till LBKs konsulent, Jörgen Olsson på mejl: jorgen.olsson@limhamnsbrottarklubb.se
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Facebook/Instagram
Övrigt
Sponsorer