SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Limhamns BK är en förening som bildades år 1970 genom en sammanslagning mellan föreningarna BK Kärnan & Fiskarenas IF. Vi är en stolt förening som både har historiken och framtidsvisionerna.

LBK har inte bara brottning på programmet. Vi har även sporter som Kickboxning, karate och traditionell boxning. Vi har en stor skara instruktörer med lång och gedigen bakgrund som tar hand om klubbens adepter. I vår förening så jobbar vi med att skapa en nollvision mot kränkningar och andra negativa inslag som absolut inte hör hemma inom idrottens värld. Samtliga som tränar ska få träna efter sina bästa förmågor i en lugn och familjär tillvaro. Limhamns Brottarklubb har både motionsidrottaren och elitidrottaren. Vi jobbar både med bredden och eliten vilket vi tycker är en viktig kombination. 
Jämställdhet och rättvisa är något som ligger oss varmt om hjärtat. 
 
Så än en gång, hjärtligt välkomna till Limhamns Brottarklubb & Kampsport
SVENSK UNGDOMSMÄSTARE – MELKER NELLSJÖ!
2023-03-20 17:46
Limhamns Brottarklubb fick en svensk mästare för ungdomar, när sista dagen för USM arrangerades i Klippan. Melker Nellsjö visade prov på mod, beslutsamhet och vilja, när han efter fem fantastiska matcher blev LBKs femte svenske ungdomsmästare genom alla tider. Melker fick en tuff lottning där samtliga tänkbara medaljkandidater i stort sett hade samlats i en och samma pool i viktklass 80 kilo. Redan i första matchen fick Melker möta svårbrottade Adam Olsson från BK Atle. Revanschen var ett faktum, när Melker stod som segrare efter slutpoängen 4 – 3. Match två får Melker in tävlingens vassaste enarmskryss, när han fallbesegrade Viktor Malmqvist från Västerås. Medaljvittringen började lysa i ögonen på unge Melker, och i bara farten vann han match tre mot Ulusoy från Spårvägen (7 – 1), och därefter poolfinalen mot Mille Forsberg Viskafors (7 – 4). FINALPLATS för Lomma-grabben var nu fixad, och minst ett silver till sitt medaljskåp. Men Melker ville givetvis inte nöja sig med silverplats, utan nu var all fokus på att vinna, och ta hem SM-guldet. Att som sextonåring gå in i sin första SM-final med pondus och självförtroende är inte alldeles självklar. Melker visade inte bara att han är stark rent brottningsmässigt, utan han kunde även samla och få ihop sina mentala krafter. Finalseger mot Västeråsbrottaren Rasmus Sillén med siffrorna 5 – 2 (underläge med 1 – 2 i paus). Melker kommer nu få sin efterlängtade SM-bukett från klubben, och han kommer också (tillsammans med Charlie Askling) bli inskriven i Limhamns BKs SM-tavla, med egen platta med sina inskrifter på att de båda vunnit SM-medalj i Limhamns BKs trikå. Det är stort, och det är så himla bra. Stort grattis Melker till ditt första SM-guld.
 
Limhamns BK hade en representant till för dagen, och detta i samma viktklass som Melker, och det var Andy Segerlind. Andy gör två bra matcher, och han är så när att vinna båda på fall. När han har skapat och fått ännu mer matchrutin, och lite mer kontinuitet i sin träning, så kommer han också vara med och tampas om slutstriden i kommande SM-tävlingar. Förlust mot finalisten Sillén från Västerås med teknisk överlägsenhet (6 – 15), och därefter en jämn kamp mot Farkas Marsvinsholm, som Andy ledde med halvannan minut kvar, där poängställningen slutligen blev förlust med siffrorna 5 – 6. Hade första perioden varit tio – femton sekunder längre, så hade Andy vunnit på fall, så nära var han en seger. Mycket bra kämpat Andy!
 
Tack LBK-brottarna för en lysande brottarhelg. LBK visar att vi följer upp våra duktiga framgångar som vi har med våra flick/pojk och ungdomsbrottare när vi är ute och tävlar på de olika cuperna runt om i Skåne, med att vi även är långt framme i SM-prislistorna. Något rätt gör vi i Limhamn, och vi kommer givetvis fortsätta med vårt långsiktiga arbete. En verksamhet byggs inte upp över en natt, utan det är ett långt och gediget arbete som ligger bakom våra framgångar. Vi kommer fortsätta att leverera bra brottning, men det viktigast av allt är att vi inte har bråttom. Vi har all tid i världen, och tid är en viktig ingrediens för att nå de stora idrottsliga målen, som till exempel att vinna två USM-medaljer.
 
GRATTIS CHARLIE & MELKER TILL ERA SM-MEDALJER!
USM-SILVER FÖR CHARLIE ASKLING!
2023-03-20 17:45
USM inleddes under lördagen i den anrika Klippans sporthall, där många storheter har presenterat sig genom åren. Inte minst under perioden när Cup Klippan var som störst under 70 och 80-talen. Fast nu var det SM för ungdomar som gällde, och denna lördag skrev en LBK-are in sig i Limhamns Brottarklubbs SM-historik. Charlie Askling gjorde processen kort i sina fyra inledningsmatcher när han nu som 13-åring gjorde SM-debut i 45 kilos klassen. Charlies mål var att nå SM-pallen, vilket han gjorde med besked. Mästerskapet inleddes med tre fallvinster som inte varade i många sekunder, och när det väl blev dags för semifinal, så ville Charlie även där avgöra snabbast möjligt. Teknisk överlägsenhet i första matchminuten. Inför finalen var Charlie storfavorit mot Bror Hedqvist från BK Loke, Gävle. Men tyvärr blir inte sagan alltid såsom man vill att den ska sluta, utan denna gång blev det fallförlust redan i första perioden. Men vilken turnering Charlie genomför. Tretton år gammal, och tvåa i Sverige, det är riktigt bra. Charlie kommer lära sig mycket genom denna SM-medalj, och han kommer vara långt framme när nya svenska mästerskap kommer avgöras i framtiden. Inskriven på LBKs SM-tavla är stort, och något som Charlie ska vara väldigt stolt över. SM-silvret kommer vara en stor sporre inför framtiden, vilket kommer innebära fortsatt träning mot nya mål, och nya medaljer. Stort grattis Charlie för en fantastisk insats.
 
Axel Baff var så när att klippa en bronsmedalj i den tuffa 65 kilos klassen. Tre vinster i poolen, mot b.la. favoriten från Göteborgs AK, Teymor Sultanov. Bronsmatch var nära, men Axel fick tyvärr ge sig mot Pogoshyan från BK Enig som gjorde en väl genomförd match. Det blev slutligen en femteplats för Axel, som sedan förra årets USM gått upp tio kilo. Han har växt mycket under året, och ibland så hinner inte kroppen riktigt med. Men Axel har visat att han blir farlig inför kommande tävlingar och mästerskap, när han väl har etablerat sig i sin nya viktklass, och mot sina ”nya” motståndare.
 
Vilmer Nygren inledde med snabb vinst mot Lindqvist från BK Snar. Därefter blev motståndet något övermäktigt. Men Vilmer kommer igen. När han väl får in sin värdefulla och effektiva brottarstil, så kommer han vara svår för många. Det är många parametrar som ska stämma väl ut, och Vilmers tid kommer. Men han behöver bara lite mer tid innan han är där. Han kommer inte ge sig, utan han kommer fortsätta träna och kämpa. Han har intresset, glädjen och viljan, och det räcker mer än väl. Han är fortfarande ung, och på ett år kan mycket hända. Nästa år, och nästa USM kommer Vilmer vara ännu längre fram i sin brottarutbildning, och då kommer han vara framme och nosa på medaljmatcher.
USM fortsätter imorgon söndag, och då är det LBKs 80 kilos brottare, Melker Nelljsö och Andy Segerlind som äntrar SM-mattorna. Klockan 10.00 kör det igång, och ni kan följa matcherna via streamingtjänsten: www.brottningplay.se
 
Stort tack för idag, och ännu ett stort grattis till Charlie Askling och hans fina och mycket välförtjänta SM-silver!
 
 
HUGO BAFF VANN LBKs FJÄRDE JSM-GULD!
2023-03-12 16:40
Prispallen: silver Denny Chan Spårvägen, guld Hugo Baff, silver Petter Lundh Göteborgs AK
För trettiofem år sedan vann Jörgen Olsson och Per-Olle Lindahl klubbens senaste, och dessutom föreningens första JSM guld någonsin i den grek/romerska stilen. Detta gjordes en februaridag år 1988. Klubben vann därefter ett JSM-guld till, och då i den fria stilen när Johan Otterström vann viktklass 60 kilo i Vellinge år 2010.
 
Föreningens långa väntan är nu över när Hugo Baff vann JSM-titeln, när mästerskapet avgjordes i Arboga. Efter tre mycket väldisponerade matcher i gruppen, skulle nu Hugo möta stockholmaren Denny Chan Spårvägen i finalen. Denny som är regerande mästare i klassen, och dessutom med ett färskt SM-silver för seniorer i bagaget, var givetvis favorit (första seedad) inför mötet. Matchen började också väldigt oroväckande med ett underläge med 1 – 5 efter första perioden. Men Hugo ville annat. Med starkt psyke, och med en vilja av stål, så lyckades Hugo vända matchen till sin fördel. När slutsignalen ljöd, så var poängställningen 7–5 till unge Baff, och med ett underbart glädjevrål så visade han med kraft och styrka vem som nu var bäst i Sverige.
 
Så efter trettiofem år, blir nu Hugo den första LBK-mästaren i den grek/romerska stilen, när vi talar om ett svenskt juniormästerskap. Hugo är väl värd detta SM-guld, och det är så välförtjänt. Han tränar kolossalt mycket, och det är inte många som mäktar med hans fruktade träningsdisciplin. Han är en inspiratör för övriga brottare i Limhamn, och hans JSM-guld kommer betyda mycket för våra aktiva i klubben.
 
Tack Hugo för en härlig och minnesrik brottardag, och grattis till ditt första SM-guld. Och guld lär det bli fler av. Detta är bara början av en lång och framgångsrik brottarkarriär.
 
GRATTIS HUGO! Från oss alla i Limhamns Brottarklubb!
JUNIOR-SM I ARBOGA!
2023-03-06 13:08
Nu till helgen är det dags för årets andra svenska mästerskap. Denna gång är det juniorernas tur, när deras mästerskap avgörs i Arboga kommande helg (11 - 12 mars). Hugo Baff är Limhamns representant, och han kommer tävla i den alltid så starka 72 kilos-klassen. Hugo kommer givetvis tillhöra toppfavoriterna med tanke på hans tidigare JSM-resultat (brons 2021 och silver 2022).
Mästerskapet kommer webb-sändas: www.brottningplay.se och det kommer kosta 79kr/dag eller 99kr/två dagar. Hugo kommer tävla första dagen, dvs lördagen och tävlingsstart är kl. 11.30 (invigning kl.11.00)
 
LBK önskar Hugo ett stort lycka till!
 
Bild/fotograf: Thomas Svensson
GRATTIS SIAMAK!
2023-03-04 11:00
Idag den 4 mars vill LBK fira kickboxningstränaren/ledaren/inspiratören Siamak Afshari som fyller femtio år. Med sin pedagogiska och lugna ledarstil så är han en stark bidragande orsak till att gruppen växer allt mer. I en värld där kampsport oftast framstår som tuff, hård och kall, så har Siamak omvänt detta till att presentera sporten med en helt annan inriktning. Idrott handlar inte enbart om att vara tuff, utan mer om en läran att bemöta det som anses tufft och hårt. Mjuka värden inlindat och paketerat med disciplin och seriös träning, det är Siamaks signum och ledarstil.
 
Limhamns Brottarklubb & kampsport lyfter på hatten för vår nyblivna femtio-åring. Med hög stämma utropar vi alla: STORT GRATTIS SIAMAK PÅ DIN STORA DAG!
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Facebook/Instagram
Övrigt
Sponsorer