SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.


Antidopingplan för Limhamns Brottarklubb & Kampsport

 

Vi vill att:

·         Vår förening ska förknippas med ren och ärlig idrott

·         Med rätt information och utbildning instruera och förmedla våra medlemmar om fördelen med att träna och tävla som ”ren” idrottsman/kvinna.

·         Samtliga som besöker Limhamns Brottarklubb, både som aktiv, förälder eller åskådare, ska känna att detta är en förening som arbetar mot all typ av otillåtna medel som anabola steroider eller andra otillåtna prestationshöjande medel.

 

Handlingsplan

Så här arbetar Limhamns brottarklubb för att förebygga all typ av doping

 

Förebyggande

·         Styrelsens ordförande tillsammans med LBKs konsulent är föreningens dopingansvariga representanter som ansvarar så att samtliga åtgärder följs och genomförs.

·         Vi informerar via utskick om klubbens policy kring otillåtna medel till samtliga klubbens medlemmar, och även föräldrar.

·         LBKs ledare/tränare genomför RF:s kunskapstest om antidoping på rf.se/vaccinera

·         Ledare och tränare ser till att informera och diskutera dopingfrågan med sina adepter i sina respektive träningsgrupper.

·         LBK uppmanar även föreningens tävlingsidrottande juniorer att göra RF:s kunskapstest på rf.se/vaccinera

·         LBK informerar sina medlemmar och föräldrar om att föreningen har en antidopingplan på hemsidan som samtliga kan ta del av. Även klubbens samarbetspartners, kommun och andra som ingår i klubbens nätverk får denna information.

·         Vi marknadsför vårt deltagande i ”vaccinera klubben mot doping” genom att sätta upp dekaler i lokal och genom våra sociala medier och hemsida.

·         Limhamns Brottarklubb har en beredskapsplan för insatser vid misstanke om doping

·         Ordförande tillsammans med klubbens konsulent är först på plats för att tala och konfrontera om någon misstänks.

·         RF har klubbens fulla tillåtelse att komma på oannonserade besök för att genomföra dopingtester i våra lokaler.  

·         Vid utredning om någon misstänks för bruk av otillåtna medel, så kommer vederbörande stängas av med omedelbar verkan i väntan på utredning.

 
Facebook/Instagram
Övrigt
Sponsorer