SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Ordförande
Gert Ove Andersson

Gert-Ove Andersson har varit ordförande i Limhamns BK sedan 2016. Hans civila bakgrund är f.d. polis, och sedermera försäkringsutredare fram till sin pension. 

 

Idrottsbakgrund: Började som gymnast i Rosenvångspojkarna under sex års tid, och därefter blev det fotboll i Sundets IF och Limhamns IF. Första kontakten med brottningssporten var år 1971, då Gert-Ove började som 18-åring i just Limhamns Brottarklubb. Han var en flitig brottare i den skånska seriebrottningen, och där tävlade han fram till år 1991. Gert-Ove blev även Götalandsmästare, och svensk polismästare i brottning (och även i Judo), och nordisk polismästare, samt silvermedaljör på polis-EM 1984. Har även varit ungdomstränare i klubben under 70-talet.

 

Sonen Tobias spelar innebandy på hög nationell nivå, vilket gjort att Gert-Ove även varit anlitad som FYS-tränare, samt lagledare inom innebandysporten.   

 

Gert-Oves tankar kring klubben och framtiden: Vi är en stor förening, och oftast dyker det upp saker som måste lösas på en massa olika sätt. Då har vi i styrelsen stor hjälp av vår konsulent (Jörgen Olsson) där vi tillsammans löser många viktiga frågor. För att en ideell förening ska fungera, så måste medlemmar/föräldrar hjälpa till, vilket vi i LBK lyckats bra med. 

 

Det är viktigt att LBK står för en trygg och säker plats. Vi skall fortsätta erbjuda såväl motionsträning som elitträning, där dessa två inriktningar ska gå hand i hand. Vi har höga krav på våra ledare/tränare, och vi ska arbeta aktivt med att slussa in våra yngre som inte vill tävla, med att istället göra en viktig insats som just tränare/ledare. 

 

År 2016 när Gert-Ove tillträde som ordförande blev han intervjuad av Limhamns tidningen. Då sa han att ett av föreningens viktigaste mål var att få fler tjejer till att börja träna brottning. Idag kan vi konstatera att klubben har lyckats med den satsningen. Klubben har en duktig fristilstränare i Johan Otterström, som behärskar den fria stilen till fullo. Och idag ser vi att även tjejerna börjar synas i tävlingarnas resultatlistor mer och mer, vilket är mycket glädjande. 

 

    

Kassör
Anja Proos

Anja Proos har en stabil grund inom idrotten, där hon bla har utövat gymnastik. Därefter övergick hon till fotbollen, som blev hennes stora passion. När hennes söner började brottas i Limhamns Brottarklubb för många år sedan började Anjas engagemang för klubben. Hon har arrangerat tävlingar, läger och resor för klubbens medlemmar, samt arbetat i kansliet med bla planering, bokföring och upplägg av klubbens aktivitetsschema.  Idag leder Anja fysträningsgruppen på ett briljant sätt.

Ledamot
Bertil Elamzon
 
Ledamot
Marie Greydanus

Marie Greydanus bor i Limhamn med sin man och sina två barn. Ena dottern har varit medlem/aktiv i brottarklubben sedan 2014, och numera tränar hon i tjejernas fortsättningsgrupp. Själv tränar Marie aktivt i klubbens FYS-grupp. Till vardags arbetar Marie inom Malmö Stad med brottsutsatta och medling. 

 

Maries tankar kring hennes styrelsearbete: Min förhoppning med styrelsearbetet är att kunna bidra till en förening som kan fortsätta erbjuda bra träning, och ett inkluderande föreningsklimat för aktiva medlemmar på alla nivåer.  

Ledamot
Maria Otterström

Maria Otterström bor tillsammans med sin man Johan Otterström (tränare i klubben) i Vellinge. I det civila arbetar Maria som förskollärare nere i Skanör. 

 

Idrottsbakgrund: Maria har varit aktiv i Limhamns BK sedan 2010 då hon började som instruktör för miniknattegruppen, och därefter klubbens populära Hopp & lek-grupper. Nu lägger Maria tränarkarriären på hyllen, för att helt ägna sig åt nya utmaningar i LBKs styrelsearbete. 

 

Marias tankar kring hennes styrelsearbete: Mina förhoppningar gällande mitt engagemang i LBKs styrelse är att kunna vara med och medverka till en fortsatt bred och bra träning för såväl våra minsta, som till våra äldsta medlemmar. Att barn/ungdomar ska få träna på vilken nivå som känns rätt för varje enskild medlem, om det så är tävlingsnivå eller enbart träningsnivå. Det ska kännas tryggt och kul att komma ner till Limhamns Brottarklubb, vilket jag alltid kommer värna om.  

 

  

Ledamot
Rickard Danielsson
 
Ledamot
Fredrik Bellafroy

Fredrik Bellafroy tillhörde tidigare vår filial i Bunkeflo. När vi inför hösten 2023 stängde ner den Bunkeflo-filialen, och flyttade över all vår verksamhet till Limhamn, så blev istället Fredrik en av våra tre tränare i gruppen knattar/nybörjare. Fredrik har även varit aktiv i brottarklubbens ungdoms/senior-grupp. Sedan en tid tillbaka är han även ledamot i LBKs styrelse. 

Suppleant
Fredrik Wrangel

Fredrik Wrangel bor med sin familj i Vellinge. Han har två barn - Ivar (tränar i klubbens miniknattegrupp), och dottern Iris (som definitivt är en blivande brottare). Till vardags arbetar Fredrik som brandman på Station Hyllie, ett arbete som han haft sedan 2008. 

 

Fredrik gör sin andra sejour i LBKs styrelse, men är nu tillbaka efter ett litet uppehåll under några års tid. 

 

Idrottsbakgrund: Fredrik har varit aktiv inom sporten sedan mitten av 90-talet. Han har tillhört föreningarna IK Sparta, IF Altona (Skegrie), och Limhamns BK som han kom till 2010. Sin främsta merit är när han år 2015 blev världsmästare för brandmän/poliser i USA.  

Fredrik är även aktiv som en av föreningens många tränare. 

Suppleant
Magnus Freij

Magnus Freij inledde sin karriär i IK Sparta i mitten av 70-talet. Att det skulle bli brottning för Magnus var ingen tillfällighet. Farfar Lorentz var EM bronsmedaljör under sin tid slutet av 40-talet, och Magnus far Leif, även han framgångsrik med EM och VM Silver under mitten av 60-talet. Magnus fick tidiga framgångar redan som ungdomsbrottare. Två gånger fick han ta klivet upp på den översta pallen i svenska mästerskapet för ungdomar. Som toppen av sin ungdomskarriär kan Magnus även titulera sig Världsmästare. Magnus blev Ungdomsvärldsmästare i Stockholm 1980 då det första mästerskapet för ungdomar arrangerades.

 

Som junior blev det även där framgångar, två st medaljer (ett brons och ett silver). Även ett deltagande på Europamästerskapet för juniorer i Leipzig kan Magnus sätta på sitt CV. Magnus tillhörde toppen i svensk brottning under många års tid.

  

Sitt första tränaruppdrag var i den anrika föreningen GAK Enighet där han var verksam under många år. Likaså Skegrie-föreningen Altona fick ta del av Magnus kunskaper under en längre period. När han inte tränar och håller igång så arbetar Magnus för Fritidsförvaltningen i Malmö som idrottsplatsvaktmästare.

 

 
Facebook/Instagram
Övrigt
Sponsorer